Flexchair-Ruitertraining

Bij het rijden is het goede gevoel erg belangrijk. Maar wat is nou het goede gevoel en nog belangrijker hoe kom ik daar? fysioexpert2_HIGHRES_zd2Goed voelen op het paard begint bij een correcte houding. Een onafhankelijke zit is de basis van goed leren paardrijden. Uw instructeur thuis kan u daar voor een groot deel bij helpen, maar soms merk je dat een oefening maar niet wil lukken, de middendraf niet goed kan uitzitten, of dat er een (groot) verschil bestaat tussen het rijden op de linkerhand of de rechterhand.

Fijn paardrijden is wel van meerdere factoren afhankelijk; is het paard gezond? past het gevraagde werk bij het exterieur van het paard? Is er een passend zadel en hoofdstel/ bit voor het paard?

Het verbeteren van uw houdingsgevoel en stabiliteit op het paard kan een hele positieve uitwerking hebben op het rijden en hierdoor het plezier dat u eraan beleeft vergroten. Hoe stiller u kunt zitten en hoe beter u het paard in zijn gangen kan volgen, hoe beter en kleiner u de hulpen kunt geven.

Lilian is fysiotherapeute en o.a. gespecialiseerd in houding en core-stability training.  Daarnaast is ze een fanatieke amazone en Z dressuur, B springen geklasseerd en ook actief in de wedstrijdsport. Voorheen heeft ze ook met plezier eventing trainingen gevolgd, dus in veel disciplines thuis. Na  3 jaar een specialisatie kinderfysiotherapie gevolgd te hebben, heeft ze ook veel kennis opgedaan over kinderen in de groei met de daarbij mogelijke fysieke problemen en didactiek. Hierdoor kan ze ook de jongere ruiter/ amazone op een begrijpelijke manier de juiste instructie geven.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld een filmpje van uzelf mee te nemen of op youtube te zetten en dat we samen kijken naar uw houding te paard. Hierna nemen we de PAR-test (PAR staat voor Persoonlijke Actieve Rug) af en zullen er mogelijk verbeterpunten tevoorschijn kunnen komen. Deze bespreken we en samen maken we een trainingsplan om aan deze punten te werken.

Lilian behoort vanaf medio 2012 tot het Flexchair® specialisten netwerk van Veldon®. Dit is een landelijk netwerk van gecertificeerde paramedici die bewegingsanalyses maken van onder andere de lage rug en het bekken op spierniveau. Daarnaast heeft Lilian gewerkt aan een goede basis in theorie en praktijk door zich te bekwamen in houding en zit bij John Swaab en Pieteke de Reus van het opleidingsinstituut De Rieterhof. Pieteke heeft bij Lilian de  flexchair ervaren en ze vindt het een goed middel om inzicht te krijgen in houdingsgevoel en balans. Door meer controle over je lichaam en een betere stabiliteit kun je je houding op het paard verbeteren. Een goede houding is nodig om correct te kunnen inwerken met je zit op je paard.

In samenwerking met de fysiotherapiepraktijk Mook-Milsbeek waar Lilian werkzaam is als fysiotherapeut, is het mogelijk om ruitertraining en workshops te volgen. Deze zullen gegeven worden op de locatie Milsbeek, waar we ook de beschikking hebben over een volledig vernieuwde en met moderne apparatuur ingerichte oefenzaal.

Heeft u ook fysieke klachten, dan kan deze training vergoed worden door de zorgverzekeraar. Fysiotherapie is vanaf 2006 direct toegankelijk, mocht u bijvoorbeeld rugklachten hebben dan hoeft u niet eerst een verwijzing te halen bij de huisarts. Omdat er veel vraag is vanuit de sport en om preventief met de flexchair te trainen, werken wij voor dit concept het liefst op verwijzing. De fysiotherapeutische behandeling met de flexchair®RBT wordt dan vergoed vanuit uw aanvullende verzekering als u deze bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Meer informatie kunt u vinden op www.fysiotherapiemookmilsbeek.praktijkinfo.nl . U kunt tevens via de praktijk een afspraak voor een fysiotherapeutische behandeling maken.

Tarieven Flexchair Ruitertraining.

Intake met PAR-test/ opstellen trainingsplan                                          duur 60 min                                          60,- euro

Intake met PAR-test                                                                                duur 45 min                                          45,- euro

sessie flexchair ruitertraining                                                                  duur 30 min                                          30,- euro

Tarieven zijn incl. BTW (21 %), graag na de sessie gepast en contant betalen, tenzij anders overeengekomen. De factuur kan u nagezonden worden.

Het is ook mogelijk om als vervolg op de flexchair training een zitles op uw eigen paard te krijgen of d.m.v. workshops op locatie eerst een flexchairtraining en daarna het geleerde meteen in praktijk brengen op het paard.

Als u hierover meer wilt weten, mail dan naar info@paardenhouderijdepotkuilen.nl .