flexchair ruitertraining

Bij het rijden is het goede gevoel erg belangrijk. Maar wat is nou het goede gevoel en nog belangrijker hoe kom ik daar? Goed voelen op het paard begint bij een correcte houding. Een onafhankelijke zit is de basis van goed leren paardrijden. Uw instructeur thuis kan u daar voor een groot deel bij helpen, maar soms merk je dat een oefening maar niet wil lukken, de middendraf niet goed kan uitzitten, of dat er een (groot) verschil bestaat tussen het rijden op de linkerhand of de rechterhand.

Fijn paardrijden is wel van meerdere factoren afhankelijk; is het paard gezond? past het gevraagde werk bij het exterieur van het paard? Is er een passend zadel en hoofdstel/ bit voor het paard? home groesbeek 20-9-09 105

Het verbeteren van uw houdingsgevoel en stabiliteit op het paard kan een hele positieve uitwerking hebben op het rijden en hierdoor het plezier dat u eraan beleeft vergroten. Hoe stiller u kunt zitten en hoe beter u het paard in zijn gangen kan volgen, hoe beter en kleiner u de hulpen kunt geven.

Lilian is fysiotherapeute en o.a. gespecialiseerd in houding en core-stability training.  Daarnaast is ze een fanatieke amazone en Z-dressuur, B-springen geklasseerd en ook actief in de wedstrijdsport. Voorheen heeft ze ook met plezier eventing trainingen gevolgd, dus in veel disciplines thuis. Na  3 jaar een specialisatie kinderfysiotherapie gevolgd te hebben, heeft ze ook veel kennis opgedaan over kinderen in de groei met de daarbij mogelijke fysieke problemen en didactiek. Hierdoor kan ze ook de jongere ruiter/ amazone op een begrijpelijke manier instructie geven passend bij zijn of haar leerstijl.

In 2011  heeft ze de opleiding Hippisch Management met goed gevolg afgerond en is nu bezig met de master opleiding Eco-coaching in Arnhem. Out of comfort werken aan mentale training bij sporters!

qadier springenHet is mogelijk om bijvoorbeeld een filmpje van uzelf mee te nemen of op youtube te zetten en dat we samen kijken naar uw houding te paard. Hierna nemen we de PAR-test (PAR staat voor Persoonlijke Actieve Rug) af en zullen er mogelijk verbeterpunten tevoorschijn kunnen komen. Deze bespreken we en samen maken we een trainingsplan om aan deze punten te werken.

Lilian behoort vanaf medio 2012 tot het Flexchair® specialisten netwerk van Veldon®. Dit is een landelijk netwerk van gecertificeerde paramedici die bewegingsanalyses maken van onder andere de lage rug en het bekken op spierniveau. Daarnaast heeft Lilian gewerkt aan een goede basis in theorie en praktijk door zich te bekwamen in houding en zit bij John Swaab en Pieteke de Reus van het opleidingsinstituut De Rieterhof. Pieteke heeft bij Lilian de  flexchair ervaren en ze vindt het een goed middel om inzicht te krijgen in houdingsgevoel en balans. Door meer controle over je lichaam en een betere stabiliteit kun je je houding op het paard verbeteren. Een goede houding en houdingscontrole is nodig om correct te kunnen inwerken met je zit op je paard.

Soms is het moeilijk om de vertaling te maken naar het rijden op je eigen paard. Het is mogelijk om als vervolg op de flexchairtraining zitlessen te nemen op je eigen paard. Je kunt met je paard naar Milsbeek komen, waar we beschikken over een goede buitenbak met verlichting, of in overleg kan Lilian naar jouw stal komen. Als je hier meer informatie over wilt dan neem vrijblijvend contact op.